Veilig handelen

Kopen en verkopen op Verkoopthier is handig, leuk en kan heel erg voordelig zijn. Het is echter belangrijk dat je denkt aan je veiligheid.
Verkoopthier doet er alles aan om je als betrouwbare partners te verwelkomen. Zo zijn de meeste adverteerders op Verkoopthier eerlijk en betrouwbaar.
Helaas zitten er soms een paar onbetrouwbare aanbieders tussen, die het (ver)kopen op Verkoopthier voor eerlijke mensen kunnen verpesten.
Uiteraard verwijderen wij deze mensen direct zodra er bewijzen liggen voor ongewenste praktijken.

Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn gegaan, lees dan onze tips, volgend na deze tekst.

Wees altijd alert! Met onderstaande tips proberen we te voorkomen dat je wordt opgelicht.

1: Wantrouw Engelstalige advertenties

Deze advertenties herken je aan:

  • gebrekkig Engels (veel taal en grammaticale fouten)
  • een overdreven gebruik van hoofdletters
  • een schreeuwerige tekst (bijv:Perfect price, Perfect condition, BUY NOW!! etc)
  • er wordt vaak verwezen naar landen als Roemenië en Nigeria.

Wanneer je een Engelstalige advertentie tegenkomt, ga hier dan niet op in, tenzij je 100% zeker weet dat het betrouwbaar is. Verkoopthier is vooral gericht op Nederland en België.

2: Te lage prijs

Oplichters bieden vaak dure gewilde artikelen aan voor een veel te lage prijs (bijvoorbeeld Mp3-spelers, laptops, mobiele telefoons, digitale camera’s, plasma tv's en spelcomputers). Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo.

3: Dure producten

Als een adverteerder dure producten aanbiedt als Mp3-spelers, laptops, mobiele telefoons, digitale camera's, plasma tv's en spelcomputers, wees dan extra voorzichtig.

4: Grote aantallen

Wanneer de adverteerder bovenstaande producten in grote aantallen tegelijkertijd aanbiedt, kan dit wijzen op een oplichter of het gaat om gestolen goederen.

5: Informatie over het artikel

Win informatie in over het artikel door zelf vragen te stellen, bijvoorbeeld over eventuele tekortkomingen van het artikel, de herkomst van het artikel en de aanwezigheid van een aankoopbewijs.

6: Meer advertenties van de adverteerder

Bekijk op Verkoopthier ook de andere advertenties van de verkoper. Biedt de verkoper veel gewilde artikelen aan tegen (te) lage prijzen, wees dan extra alert. Kijk ook of eigen gemaakte foto’s en teksten worden gebruikt of alleen foto’s en teksten (zoals productspecificaties) die van internet zijn gekopieerd.

7: Controleer het serienummer van het artikel

Heel veel producten zijn voorzien van een serienummer dat een product uniek en traceerbaar maakt. Op www.stopheling.nl kun je controleren of een product met serienummer dat je wil kopen, bij de politie als gestolen staat geregistreerd